Podologie

Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet (denk hierbij aan knie-, heup- of rugklachten).

voorkomende klachten:

  • standafwijkingen aan voeten
  • specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma
  • Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug)
BEL 0174-23 73 76

Afspraak maken

Podologie is een therapievorm die zich richt op het voorkomen en behandelen van voet- en houdingsklachten. Vaak komen deze voort uit een verkeerde stand van de voeten.
Er treden dan klachten aan voet, enkel, knie, heup en rug op.

Om te voorkomen dat uw problemen erger of zelfs chronisch worden, is het belangrijk om in een vroeg stadium advies te vragen aan een podoloog.

Uw voet als vertrekpunt

Bij het vinden van de oorzaak van uw lichamelijke klachten is uw voet het vertrekpunt. Het onderzoek begint met het doornemen van uw voorgeschiedenis met betrekking tot uw gezondheid. Ook komen uw klachten uitgebreid aan de orde.

Nadat er eerst een functie onderzoek heeft plaatsgevonden wordt er gekeken naar de houding en uw voeten worden uitgebreid bekeken op de voetspiegel. Indien nodig wordt er een echografie van de voet of enkel gemaakt en wordt er een 3-d meting van de rug gedaan.


Persoonlijk advies

Na het afronden van het onderzoek krijgt u direct advies. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat u een therapiezool nodig heeft, of een advies om een bepaald type schoen te dragen. Ook kunt u gerichte oefeningen krijgen die uw klachten verminderen. Indien nodig wordt u doorverwezen naar fysiotherapie of een manueel therapeut.

Maak hier online uw afspraak

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button