Podologie

Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet (denk hierbij aan knie-, heup- of rugklachten).

voorkomende klachten:

  • standafwijkingen aan voeten
  • specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma
  • Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug)
BEL 0174-23 73 76

Afspraak maken

metatarsalgie

De oorzaken, de symptomen en de behandeling van Metatarsalgie

Pijn in de voorvoet wordt ook wel metatarsalgie genoemd. Het is een vervelende aandoening waarbij u te maken heeft met pijnklachten aan de onderkant van de voorvoet, vlak voor de aanzet van de tenen. De meeste mensen met pijn in de voorvoet ervaren de pijnklachten het hevigst bij het lopen, maar ook bij het (langdurig) stilstaan.

Heeft u last van pijn in de voorvoet en wilt u meer te weten komen over deze vervelende aandoening? Lees dan meer over metatarsalgie op deze pagina. In dit artikel vertellen we u niet alleen meer over de oorzaken van metatarsalgie, maar ook over de symptomen en de behandeling van pijn in de voorvoet.

De oorzaken van pijn in de voorvoet


Bij metatarsalgie is er sprake van een overbelasting van de onderkant van de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Omdat er te veel druk op een of meerdere van de kopjes van de middenvoetsbeentjes staat, gaan de pezen en het botvlies rond de kopjes ontsteken. Hierdoor ontstaan er niet alleen eeltplekken en eventueel likdoorns op de voet, maar ook vervelende pijnklachten.

Er zijn diverse oorzaken die voor overbelasting van de onderkant van de kopjes van de middenvoetsbeentjes kunnen zorgen. Denk hierbij aan het dunner worden van het vetkussen onder de voet, het dragen van hakken en een verkeerde drukverdeling in de voet. Ook kan er sprake zijn van een combinatie van verschillende oorzaken, zoals het dunner worden van het vetkussen onder de voet en het dragen van hakken.

De symptomen van pijn in de voorvoet


Metatarsalgie zorgt voor verschillende vervelende klachten. Zo heeft u niet alleen last van pijn in de voorvoet, maar kunt u ook last krijgen van een gezwollen voorvoet door het ophopen van vocht in de voet, eeltplekken onder de voet, likdoorns onder de voet en tintelingen in de tenen.

Mensen met pijn in de voorvoet hebben voornamelijk last van pijnklachten bij het lopen en langdurig staan. Ook kunt u te maken krijgen met startpijn. Dit is pijn die veroorzaakt wordt door een lange periode van rust en vrij hevig kan zijn. Heeft u lang gezeten en gaat u plotseling lopen, dan krijgt u bijvoorbeeld last van startpijn.

De behandeling van pijn in de voorvoet


De behandeling van de podoloog is erop gericht de drukverdeling in de voet te verbeteren, bijvoorbeeld door een drukontlastende zool. Is de drukverdeling in de voet verbeterd, dan heeft u geen last meer van pijn in de voorvoet.

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button