Podologie

Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet (denk hierbij aan knie-, heup- of rugklachten).

voorkomende klachten:

  • standafwijkingen aan voeten
  • specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma
  • Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug)
BEL 0174-23 73 76

Afspraak maken

sockwell

Laat voetproblemen behandelen door een podoloog

Mensen met diabetes hebben diverse vervelende klachten, waaronder verschillende soorten voetproblemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat één op de vier diabetici vroeg of laat te maken krijgt met een specifiek voetprobleem. Meer over voetproblemen bij diabetici en de behandeling van uw professionele podoloog bij deze voetproblemen, leest u op deze pagina.

De oorzaken van voetproblemen bij diabetes

De verschillende voetproblemen bij diabetici ontstaan door diverse oorzaken. De eerste oorzaak van voetproblemen bij diabetici, is de beschadiging van oppervlakkige zenuwen. Zijn uw oppervlakkige zenuwen beschadigd door diabetes, dan voelt u minder pijn in de voeten en kan het zelfs voorkomen dat u helemaal geen pijn meer voelt in dit deel van uw lichaam. Hierdoor kunnen wondjes ontstaan op uw voeten zonder dat u dit in de gaten heeft. Genezen deze wondjes niet goed, dan ontstaan er voetproblemen. Merkt u deze voetproblemen niet op door het ontbreken van pijnklachten, dan worden de wondjes steeds erger.

Een andere oorzaak van voetproblemen bij diabetici is een slechte doorbloeding. Wondjes op de voeten genezen slechter bij mensen met diabetes en dit komt omdat er door een slechte doorbloeding naar de voeten geen optimale bloed- en zuurstofdoorvoer plaats kan vinden. Zelfs kleine, oppervlakkige wondjes genezen hierdoor slecht en kunnen uitgroeien tot grote wonden op de voeten.

Naar de podoloog met voetproblemen door diabetes

Voetproblemen door diabetes worden het best behandeld door een professionele podoloog. De podoloog kan namelijk verschillende soorten behandelingen starten om de voetproblemen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen, namelijk:

  • Zooltherapie voor een betere drukverdeling onder de voet.
  • Therapie met ortheses om afwijkende teenstanden te corrigeren.
  • Geef als diabeet uw voeten extra comfort en bescherming met de sokken

van de diabetesserie van Sockwell. De ultieme pasvorm zorgt ervoor dat de sokken niet knellen en hebben een beschermende functie door de drukverdelende vorm in de voet. Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Voetproblemen door diabetes? Neem contact met ons op

Door tijdig een podoloog te raadplegen voor het behandelen van uw voetproblemen en het geven van advies, kunt u voetproblemen door diabetes optimaal bestrijden en voor een groot deel voorkomen. Direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, want wij helpen u graag in onze podologiepraktijk. Heeft u een vraag over onze behandelingsmethoden bij voetproblemen door diabetes? Neem dan ook contact met ons op, zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden.

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button