Podologie

Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet (denk hierbij aan knie-, heup- of rugklachten).

voorkomende klachten:

  • standafwijkingen aan voeten
  • specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma
  • Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug)
BEL 0174-23 73 76

Afspraak maken

Medical taping

Om een lichamelijke aandoening te behandelen, kan er gebruik gemaakt worden van medical taping. Medical taping wordt niet bij iedere aandoening ingezet om de klachten te laten verdwijnen, maar bij bepaalde aandoeningen kan de behandelmethode zeker de juiste resultaten bieden. Bent u benieuwd wat medical taping precies inhoudt? Lees dan in dit artikel wat medical taping precies is en wanneer u deze behandelingsmethode krijgt om uw klachten te laten verdwijnen.

Wat is medical taping?

Dit is een speciale manier van tapen, waarbij de spieren optimaal worden ondersteund in het functioneren. De achterliggende gedachte van de behandelingsmethode is dat de spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor de lichaamstemperatuur en de lymfecirculatie.

Het verschil tussen medical taping en het normaal aanbrengen van tape, is dat bij normaal tapen de bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind wordt. Ook komt er bij normaal tapen een grotere druk op de huid te staan, terwijl dit bij medical taping niet het geval is. Bij medical taping worden namelijk diverse tapes gebruikt, die allemaal dezelfde elasticiteit en hetzelfde gewicht hebben als de huid. Ook hebben de tapes een liftende werking op de opperhuid, waardoor er minder druk op de huid komt te staan. Bij normale sporttape kunt u minder goed bewegen en heeft u last van druk op de huid, maar bij medical taping is dit niet het geval.

Wanneer krijgt u medical taping?

Medical taping kan in diverse situaties gebruikt worden om de klachten van een bepaalde aandoening te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Zo kan de tape ten eerste ingezet worden om slappe spieren weer op spanning te brengen. Daarnaast kan de tape ook gebruikt worden om te gespannen spieren juist weer meer rust te geven, zodat bepaalde klachten verdwijnen. Ten derde kan de tape ook gebruikt worden om sportblessures te behandelen, waarbij de hoeveelheid vocht in de spieren en eventuele ontstekingen in de spieren verminderd worden.

Enkele andere situaties waarbij medical taping gebruikt kan worden om uw klachten te behandelen, zijn de volgende:

  • Bij het ondersteunen van gewrichten, zoals de gewrichten van de knieën bij sporters.
  • Bij houdingsproblemen.
  • Bij het verminderen van pijn in een specifieke spier of een specifiek gewricht.
  • Bij het verbeteren van de bloedcirculatie.
  • Bij het verbeteren van de lymfeafvoer.

Zoals u ziet, zijn er vele klachten die behandeld kunnen worden door middel van medical taping. Heeft u te maken met een of meerdere van bovenstaande klachten en wilt u medical taping krijgen om uw klachten te verminderen of helemaal te laten verdwijnen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u meer informatie kunnen geven over deze behandelingsmethode en eventueel snel kunnen voorzien van medical tape.

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button