Podologie

Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet (denk hierbij aan knie-, heup- of rugklachten).

voorkomende klachten:

  • standafwijkingen aan voeten
  • specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma
  • Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug)
BEL 0174-23 73 76

Afspraak maken

Plantaire fasciitis

Plantaire fasciitis wordt in de volksmond vaak hielspoor genoemd. Plantaire fasciitis is een ontsteking van de fascie bij de aanhechting op het hielbeen en geeft klachten onder de hiel. Hielspoor betreft een verkalking van de aanhechting van de fascie, ook wel de peesplaat van het hielbeen genoemd.

In dit artikel leest u meer over de klacht Plantaire fasciitis. Zo leest u niet alleen wat de pijnklachten zijn, maar ook hoe dit behandeld wordt.

De pijnklachten bij Plantaire fasciitis

Het enige pijnklacht waar u mee te maken krijgt als u Plantaire fasciitis heeft, is pijn aan de onderkant van uw hiel. In het begin zal deze pijn enkel ontstaan als u de voet weer belast na een periode van rust, bijvoorbeeld bij het opstaan nadat u langere tijd gezeten heeft. Na een paar stappen is de milde pijn meestal weer verdwenen. Heeft u een ernstige vorm van Plantaire fasciitis, dan wordt de pijn heviger. Ook moet u in dit geval meer stappen zetten om de pijn over te laten gaan en kan de voet stijf aanvoelen bij het lopen.

Oorzaken
Plantaire fasciitis ontstaat door overbelasting, bijv. gewichtstoename, door hardlopen en sport maar ook omdat men lang moet staan tijdens het werk. Een andere oorzaak is overpronatie van de voet, dit betekend dat de voetboog doorzakt.

De behandeling
Om plantaire fasciitis te herkennen kan er in onze praktijk een echo van uw voet gemaakt worden. Is er inderdaad sprake van plantaire fasciitis, dan is het ten eerste belangrijk om voldoende rust te nemen en de juiste schoenen te dragen. Vaak is het aanpassen van het schoeisel al voldoende om de klachten van plantaire fasciitis te laten verdwijnen, maar dit is niet altijd het geval.

Een podoloog kan diverse dingen doen om uw klachten te verminderen en uiteindelijk helemaal te laten verdwijnen. Ten eerste kan de podoloog u advies geven over de schoenen die u moet dragen, in het geval dat u nog niet de juiste schoenen draagt om Plantaire fasciitis te verminderen. Draagt u al wel de juiste schoenen en worden de klachten niet minder of juist erger, dan kan de podoloog uw voet tapen en speciale zooltjes aanmeten. Deze therapeutische zooltjes ondersteunen de hiel tijdens het lopen, zodat u minder last heeft van pijn en een stijve voet, daarnaast krijgt u tips en oefeningen.

Last van hielpijn? Maak een afspraak bij een ervaren podoloog
Heeft u al tijden last van Plantaire fasciitis of hielpijnklachten en worden uw klachten niet minder door rust te nemen en andere schoenen te dragen? Dan raden wij u aan om een afspraak te maken met een ervaren podoloog. Door een podoloog te raadplegen, voorkomt u dat de klachten erger worden en kunt u uiteindelijk helemaal van de vervelende pijnklachten af komen. Maakt u een afspraak om uw Plantaire fasciitis te behandelen, dan wordt bewegen vanzelf gemakkelijker én leuker.

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button